Oscar Puente

Strategi / Varumärkesbyggande 

Uppdragsgivare:
Oscar Puente

Kreatörer:
Emmy Nyberg, projektledare & copywriter
Malin Sandberg, copywriter
Adam Norlin Persson, copywriter
Ida Hellman Ekbom, copywriter
Alonnika Ritchey, copywriter
Caroline Ohlsson, art director
Malin Nilsson, art director
Karolina Pettersson, art director
Mimmi Smith, art director

UPPDRAG
Oscar Puente är ett nytt företag inom herrkonfektion som ska lanseras på den svenska marknaden våren 2018. Varumärket är i en startup fas och behöver en visuell identitet som ligger i linje med företagets värderingar och som attraherar den tänkta målgruppen av män i åldern 35 och uppåt. 

Följande komponenter ska presenteras:
– Hangtags för plagg och förpackningsförslag
– Socialmedie-kampanj
– Valfri aktivitet

INSIKT
Miami State of Mind

LÖSNING

Hangtags och paketering
labeling-2

Strategi för sociala medier

MAC INSTA MOCKUP

Instashop

Strategin för sociala medier kretsar främst kring applikationen Instagram. Tanken är att skapa ett inspirerande konto cirka sex månader innan lansering som går under namnet “oscarpuentedays”.

De mest framgångsrika på Instagram är inspirationskonton som dagligen förser dess följare med bilder som inspirerar och vi vill göra samma sak, snarare än att direkt introducera ett konto med avsikt att sälja kläder. Förhoppningen är att kontot, med dess genomtänkta flöde och mystiska persona, ska vara så pass inspirerande att det triggar människor till att trycka på “följ”-knappen.

När Oscar Puente lanserar sina första plagg kopplas en shop till Instagram för att förkorta köp-processen.

Lanseringsevent 

inbjudan puente

Screen Shot 2017-01-23 at 20.31.13 

Ett event i äkta Miami-anda! Färgglada kläder, dj, drinkar, modevisning och en noga planerad gästlista under Palmhusets kupol. För att ytterligare stärka känslan av att befinna sig i Miami visas en film på storbild innan modevisningen drar igång. Kameran visar en man som precis blir klar i tatuerings-studion, en ung kille som avslutar en kopp kaffe på Miami Beach och ett killgäng som strosar längs med The Wynwood Wall och som därefter kommer ut bakom storbilden och vidare ut på catwalken.